Adevarul – atunci, acum si oriunde

”Dacă vrei să pricepi ceva din lumea din jurul tău trebuie să lucrezi cu ansamblul ființei tale, cu tot agregatul alcătuirii tale. Un silogism, un argument, o constructie, o demonstrație logică se adresează minții pe când o poveste se adresează întregii ființe”. – Andrei Plesu, ”Adevărul ca poveste. Parabolele lui Iisus”

Pornind de la această idee vă propunem ca împreună să explorăm adevărurile exprimate în parabolele din cartea de căpătâi a creștinismului.
Prin evenimentul ”Adevărul – Atunci, Acum și Oriunde” dorim să oferim cadrul în care să discutăm relaxat despre adevărurile fundamentale ale vieții.

Alături de noi, la prima ediție, va fi Emilian Mihailov, director executiv la Centrul de cercetare in etica aplicată, Facultatea de filosofie, Universitatea din Bucuresti și redactor șef la ”The Romanian Journal of Analytic Philosophy” care ne va indruma în a înțelege rolul poveștilor și parabolelor în gandirea antică și paralelismul dintre acestea și gândirea contemporană.

Vom intra apoi în universul Parabolei Samariteanului Milostiv într-o interpretare artistică și vom urmări apoi o ”traducere” în zilele noastre a acestei parabole într-un film de scurt metraj. Împreună, în grupuri mici, vom căuta să descifrăm înțelesul parabolei și să găsim aplicații concrete pentru viața noastră.

Evenimentul va avea loc marți, 25 noiembrie la ora 19 în sala de conferințe din strada Amilcar Sandulescu, nr. 9. Participarea se face pe bază de înregistrare.

Vă rugăm să vă anunțați prezenț folosind formularul: http://bit.ly/adevarul1

Author: Liderii de Maine

Prenume

Nume

Email address:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *