Spiritual, personal si profesional. De ce toate cele 3 aspecte?

Ca organizaţie suntem dedicați să îi ajutăm pe studenţi să se dezvolte din punct de vedere spiritual, personal şi profesional în așa fel încât după ce termină facultatea să fie profesionisti, pasionaţi şi integri.

În toate programele şi evenimentele noastre punem un accent pe toate aceste 3 aspecte, dar am menţionat aspectul spiritual primul pentru că este cel care le influenţează pe celelalte două într-un mod radical.

Atunci când vorbim despre integritate, vorbim despre o trăsătură de caracter.

Caracterul unui om se sprijină pe valori şi credinţe de bază. Valorile ne spun ce este important şi valoros iar credinţele de bază ne spun de ce sunt acele lucruri importante şi valoroase.

De exemplu: nu discriminezi pe criterii rasiale pentru că o valoare pentru tine este respectul pentru fiinţele umane. Respecţi fiinţele umane indiferent de rasa lor pentru că una dintre credinţele tale de bază este aceea că oamenii au valoare intrinsecă. Dacă ai vrea să mergi mai profund te-ai întreba: ce mă face să cred că fiinţele umane au valoare intrinsecă? Şi când răspunzi la aceasta, începi de fapt să explorezi zona întrebărilor existențiale: ce este omul?, care este scopul vieţii?, de unde venim?, unde ne ducem?.

De aceea noi îi ajutăm pe participanţii la programele noastre să îşi analizeze valorile şi credinţele de bază şi să construiască o temelie solidă pentru acestea.

În cadrul programelor noastre vom aborda dezvoltarea spirituală într-un mod implicit în aproape fiecare aspect şi într-un mod mai concentrat în cea de-a treia întâlnire de mentorare în cadrul căreia vom analiza răspunsurile la întrebarile de bază:

Ce este adevărul?
Care este baza pentru etică şi moralitate?
Ce este omul?
Cine este Dumnezeu?
De unde venim?
Care este sensul vieții?

Author: Liderii de Maine

Prenume Nume Email address:

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBrother Academy | Liderii de Maine - […] stabilești și tu  obiective în 3 domenii de dezvoltare: profesional, personal și spiritual. (De ce în aceste trei domenii?)…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *